DANI O’ BAK’ 2021. – SVIMA ĆE NEDOSTAJATI “ŠUŠUR” POKLADA

Pokladna manifestacija „Dani O’ Bak“, koja u Murteru njeguje tradiciju preko 130. godina, ove godine se neće održati, zbog poznate nepovoljne epidemiološke slike u državi i mjera HZJZ o sprječavanju širenja zaraze virusom Covid-19.

Kako saznajemo iz Udruge Murterske Bake, ove godine nema organizacije svega onog što iznimno posjećenu pokladnu manifestaciju „Dani O’ Bak“ čini atrakcijom koju posjeti preko 5000 gledatelja. Otkazane su maškarane regate i sportski turniri, kulturni dani koji su uključivali projekcije i izložbe likovnih radova u prostorima kino dvorane Žut, a neće biti niti najatraktivnijeg dijela- organiziranih povorki.

Simbolično će se održati tek nekoliko dijelova manifestacije, koji su u skladu s mjerama Covid-19.

Organizirana je nagradna izložba za najmlađe, na temu „Bak’“, gdje se zaključno do srijede, 10. veljače, radovi mogu predati u ured TZO Murter Kornati do 14 sati.
Gledatelji će moći uživati u predstavi suđenja Krnji Krnjiću, koja će se emitirati online putem društvenih mreža i YouTube kanala, 15. veljače u 19:00 sati.
Umjesto organizirane povorke Malih Baka, 14. veljače, djecu očekuje čašćenje ponudom „Slatkog stola“, koji će stajati ispred TZO Murter Kornati od 9:30-12:00 sati.
Na dan Velikih Baka, ove godine, po prvi put nakon dana Domovinskog rata, Murterske ulice ostat će bez svog, nadaleko u Dalmaciji i šire poznatog šušura.

Iz Udruge Murterske Bake mole za strpljenje do nove manifestacije u idućoj godini, uz poruku vjernim gledateljima iz okolnih mjesta i gradova, da na te dane ne dolaze u Murter, kako ne bi izazvali ugrozu zdravlja.

Social Share